Band

ninettes

Jönköping, Kättilstorp

#1 
Christina Broström - sång
Kerstin Ljungkvist - sång
Ulla Haglund - sång

#2
Kerstin Ljungkvist - sång
Margaretha Gustafsson - sång
Ulla Haglund - sång
 

Ninettes var en tjejtrio som startade omkring 1966. Flickorna tillhörde IOGT. De vann en riksomfattande tävling "G-toppen" i Linköping (1967 eller 1968). De resulterade i att de fick spela in två låtar till en EP-skiva, där den andra sidans två låtar gjordes av Gordiesextetten. Ninettes låtar var "Nån´stans" och "Dröm".
 

Ninettes, åtminstone den andra upplagan, gjorde flera egna låtar. 1968 fick de möjlighet att spela in i Falks studio i Eksjö. Eftersom flickorna var goda vänner med killarna i popgruppen Skyriders var det givet de skulle kompa tjejtrion. Det blev en EP-skiva med fyra låtar, utgiven 1968. En av låtarna, "Min hemliga dröm", skrev av Ninettes tillsammans med Ulf Haglund, även han från Skyriders. De övriga låtarna var "Någonstans", "Sommar i nord" och "Den gyllene fregatt". Ulf Haglund gjorde även omslagsteckningen till skivan.

På skivans framsida syns från vänster: Margaretha Gustafsson, Ulla Haglund och Kerstin Ljungkvist.

Ninettes hade tre av medlemmarna i popbandet Skyriders som kompgrupp på skivan: Jonny Carlsson på orgel och piano, Hans Nord på bas och gitarr, och Lennart Lööw på trummor.

Omkring 1970 bytte trion namn till Sunny Girls.

Källor:
Sverre Broström 30/12 2003 (tfn).