rockmusik i jönköping

Hemsida om rockmusik i Jönköping

Förhoppningen är att den med tiden ska bli fylld med bra information, texter, bilder, ljud och filmer. Än så länge har de olika delarna bara påbörjats: en förteckning över rockband i Jönköping genom tiderna, en lista på popkonserter i Jönköping med omnejd, en lista på skivor som finns i rockarkivet, samt en och annan biografi med mera. Från sidan finns länkar till andra sidor, både internationella sidor som Youtube och Wikipedia, men också till sidor som t ex Punktjafs. På Punktjafs finns biografier över flera punkband från Jönköping  - tack Jocke Sundberg för tillstånd att länka till din superbra hemsida! Tack också till Bruno Edberg, Kai Rehn m fl fotografer, som välvilligt tillåtit oss publicera deras bilder!

Rockarkivet är ett enskilt arkiv som fysiskt finns deponerat på Jönköpings läns folkrörelsearkiv. Undertecknad sköter rockarkivet och websidan. Den snygga layouten har Richard Fransson på Folkrörelsearkivet gjort.

Mvh
Lars Östvall
lars.ostvall@gmail.com 

Minnen från Creams besök i Jönköping 1967. Ur boken "Rigoletto och Twistkulan". Minnen från Creams besök i Jönköping 1967. Ur boken "Rigoletto och Twistkulan".

2019-10-06 Ginger Baker död

Ginger Baker, trumslagare i 1960-talets tungviktare inom hård rock - Cream - har gått bort. Många i Jönköping minns honom från Creams besök i stan i november 1967.