rockmusik i jönköping

Lucas Söderberg berättar om musiklivet på 70-talet. Foto: Urban Lindström. Lucas Söderberg berättar om musiklivet på 70-talet. Foto: Urban Lindström.

Tack!

Tack alla som kom till musikföreläsningen i Fokus på Arkivens Dag, ”Diskotek och dunk, progg och punk – om ungdomsmusik i Jönköping på 1970-talet”. Och tack alla som hjälpte till!

Mvh
Lars
 

Vår store dansk - Kim Larsen - är borta
Vilken trist helg det blev. Den fantastiske danske musikern och kompositören Kim Larsen gick bort. 
https://www.expressen.se/kvallsposten/kim-larsen-dod-/
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/L0EbnQ/artisten-kim-larsen-ar-dod
Glöm inte honom och hans/Gasolin´s låtar, t ex Kvinden Min, Hva gör vi nu, lille du, Stakkels Jim.
This is my Life: https://www.youtube.com/watch?v=UY0g_SJjA6Q

Kvinden min: https://www.youtube.com/watch?v=rZSbOCOjR0w
Hva gör vi nu, lille du: https://www.youtube.com/watch?v=gQ5ZWxsjDKQ
Stakkels Jim: https://www.youtube.com/watch?v=MVoC0ibVuw0
​​​​​​​

För dig som gillar 60-talspop!
Nu har den stora boken om de engelska popbanden som både turnerade och gjorde skivor i Sverige på 60-talet - "British Beat in Sweden!". Om du vill ha boken, kontakta Premium Förlag i Stockholm:
http://www.premiumpublishing.com/se/art/british-beat-in-sweden-the-original-vinyls-1957-1969-1.php

 

Sid Vicious (Sex Pistols) på 42:an i Jönköping 1977. Foto: Olle Nilsson. Sid Vicious (Sex Pistols) på 42:an i Jönköping 1977. Foto: Olle Nilsson.

Nu kör vi 70-talet!
Status Quo på Strågagården, Sweet i Brahesalen, Neon Rose på Cirkusplatsen, Ulf Lundell på Erik Dahlbergsgymnasiet, Sex Pistols på 42:an, lokala band som Crut, Jerusalems Förstöring, Hole in One - och Club Lord, Huset, Bacchi Lyra, Föreningen för Ett hus i centrum,, Gamla Soldathemmet och Sjöbo Påpp. Discjockey Lucas, Eddes Musik, JP:s Rock & Sånt m m m m. Nu börjar Folkrörelsearkivet dokumentera Jönköpings musikliv på 70-talet!

I samband med Arkivens Dag håller Lars Östvall en musikföreläsning i Fokus, Stadsbiblioteket, Jönköping lördagen den 10 november.
Välkomna!
 

Veckans låt - "1966" med Det Stora Tågrånet! 
https://detstoratagranet.bandcamp.com/track/1966-2 

 

Information om denna hemsida

Denna sida handlar om rockmusik i Jönköping och förhoppningen är att den med tiden ska bli fylld med bra information, texter, bilder, ljud och filmer. Än så länge har de olika delarna bara påbörjats: en förteckning över rockband i Jönköping genom tiderna, en lista på popkonserter i Jönköping med omnejd, en lista på skivor som finns i rockarkivet, samt en och annan biografi med mera. Från sidan finns länkar till andra sidor, både internationella sidor som Youtube och Wikipedia, men också till sidor som t ex Punktjafs. På Punktjafs finns biografier över flera punkband från Jönköping  - tack Jocke Sundberg för tillstånd att länka till din superbra hemsida! Tack också till Bruno Edberg, Kai Rehn m fl fotografer, som välvilligt tillåtit oss publicera deras bilder!

Rockarkivet är ett enskilt arkiv som fysiskt finns deponerat på Jönköpings läns folkrörelsearkiv. Undertecknad sköter rockarkivet och websidan. Den snygga layouten har Richard Fransson på Folkrörelsearkivet gjort.

Mvh
Lars Östvall
lars.ostvall@gmail.com